«روز ششم» اولین فیلم سینمایی حجت قاسمزاده اصل است؛ کارگردانی که پیشتر به واسطه ساخت تلهفیلم و سریال تلویزیونی شناخته میشد. او در اولین تجربه کارگردانیاش در سینما دست روی یک اثر قهرمانمحور گذاشته و با انتخاب مصطفی زمانی تا حد زیادی آن را موفق پیش برده است.
♦ فیلمنامه : با فیلمی سرگرمکننده و قهرمانمحور مواجه هستیم. قهرمانی که ابتدای فیلم با وجود برنامهریزی دقیقی که در طراحی نقشهاش دارد، اما رودست میخورد و به زندان میافتد. بعد از آزادی، پنج روز وقت دارد که علاوه بر حل مشکل یکی از همبندانش، هم انتقام خودش را بگیرد و هم طلب طلبکارش را بدهد. همه این موارد باعث میشود قهرمان فیلم مدام با کشمکشهای مختلفی روبهرو شود و چالشهای زیادی را از سر بگذراند؛ چالشهایی جذاب با چیدمانی قابل قبول که ذهنمان را درگیر میکند. شاید اگر روی پیچیدگی موقعیتها بیشتر تمرکز شده بود ،باورپذیری آن بالاتر میرفت.
♦ کارگردانی : حجت قاسمزاده اصل را به واسطه ساخت چند تله فیلم و سریال تلویزیونی میشناسیم. این اولین تجربه قاسمزاده در کارگردانی یک فیلم سینمایی است. قاسمزاده در انتخاب بازیگران، لوکیشنها و فضای خاص یک فیلم قهرمانانه موفق عمل کرده. «روز ششم» فیلمی سرگرم کننده است و تا پایان مخاطب را با خودش همراه میکند و اجازه نمیدهد یک لحظه هم ارتباطش با آن قطع شود. با این حال در مواردی مثل جلوههای ویژه، لحن دیالوگها و … انتظار بیشتری از فیلم میرود.
♦ برگ برنده : بار اصلی فیلم روی دوش مصطفی زمانی است و میتوان گفت برگ برنده اصلی فیلم هم خود این بازیگر است. روی موضعش مسلط است و با توجه به ویژگیهای نقش، لحن درست و دقیقی انتخاب کرده و کاملا در قالب شخصیتی که از او انتظار میرود فرو رفته است. از یک جایی به بعد مخاطب میپذیرد این قهرمان شکستناپذیر است و با چنین قراردادی میتواند کامل با شخصیت او ارتباط برقرار کند.
♦ بازیگرها : حجت قاسمزاده برای اولین فیلم سینماییاش روی بازیگران قابل قبولی دست گذاشته. مصطفی زمانی ، امیر جعفری ، مهران احمدی ، بهاره افشاری ، همایون ارشادی ، مهدی حسینینیا و افشین هاشمی در کنار هم ترکیب موفقی را شکل دادهاند و این مسئله در وهه اول میتواند جزو امتیازهای فیلم باشد. با این حال همانطور که ذکر شد، فیلم روی قدرت بازیگری مصطفی زمانی پیش میرود و سایر بازیگران صرفا در بخشهایی از اثر او را همراهی میکنند یا مقابلش میایستند. با وجود ویژگیهای مثبتی که در بازی اکثر آنها میبینیم اما برخی از آنها به اندازه قهرمان فیلم ملموس ظاهر نمیشوند.
♦ دیالوگها : بخش مهمی از اطلاعات فیلم در دیالوگها گنجانده شده. ابتدای فیلم توسط شخصیت پلیس اطلاعاتی درباره پیشینه قهرمان فیلم دریافت میکنیم و از آن به بعد هم هرچه جلوتر میرویم به واسطه دیالوگها به رازهای بیشتری پی میبریم. دیالوگها درست و دقیق انتخاب شدهاند. هم اطلاعات مورد نیاز را پیش رویمان میگذارند، هم ریتم را کنترل میکنند و هم وجود اکثرشان ضروری است و زیادهگویی در آن راه ندارد. اگر روی لحن ادا کردن دیالوگها توسط برخی بازیگران فیلم بیشتر تمرکز میشد، میتوانستیم دیالوگها را کاملا بیعیب و نقص بنامیم.